Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
És nem sül le a képéről a bőr
  2015-11-09 17:56:10, hétfő
 
 
Orbán nem győzte dicsérni magát a gyermekéhezés elleni harcban


Dull Szabolcs

2015.11.09. 15:06
Az elmúlt 25 évben messze a Fidesz-KDNP-kormány lépett a legtöbbet a gyermekszegénység ellen. Nem hókuszpókusz, hanem autópálya megy majd minden országhatár felé 2018-ig. Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában nem jött zavarba az ellenzéki támadásoktól.

Váratlanul betoppant az azonnali kérdések órájára Orbán Viktor miniszterelnök, aki a függőben lévő képviselői kérdésekre válaszolt is.
Napi négyszeri étkezés óvodában

Dúró Dóra, a kulturális bizottság jobbikos elnöke a gyermekéhezésről faggatta a miniszterelnököt. A dolog azért aktuális, mert a kormányoldal múlt héten nem engedte napirendre tűzni az úgynevezett nemzeti minimum programot, holott korábban a fideszes Csöbör Katalin is aláírta. Harrach Péter KDNP-frakcióvezető szerint azért nem támogatták, mert baloldali provokáció lett a gyermekéhezés elleni harcból.

Orbán Viktor nem jött zavarba:

A nyomornak nincs pártszíne, de a megoldásnak van.

D AS20151109020
Fotó: Kovács Tamás

Szerinte az elmúlt 25 évben messze a Fidesz-KDNP-kormány lépett a legtöbbet a gyermekszegénység ellen. Orbán úgy fogalmazott, hogy Magyarország ma egy olyan egyedülálló európai ország, ahol a gyermekek 90 százaléka óvodás korától, azaz hároméves korától naponta négyszer az állam pénzén enni kap, "tehát nem éhezhet", függetlenül a szülei anyagi helyzetétől.

Ma a 2010-es 28 milliárd helyett 72 milliárd forintot költ a kormány a gyermekétkeztetésre. Orbán hozzátette, hogy 2015-ig 92 ezer gyerek kapott ingyenes ellátást, az idén szeptember 1-jétől már 318 ezer.
Nem hókuszpókusz, hanem autópálya

Az MSZP miskolci képviselője, Varga László a városának tett ígéretekről kérdezte a kormányfőt. Ilyen ígéret volt például a Kassa-Miskolc autópálya, az ipari park és az intermodális csomópontról. Az ellenzéki politikus egyúttal javasolta a Diósgyőri Acélművek területének barnamezős rehabilitációját.

Orbán Viktor szerinte "az ígérgetés sem rossz dolog a politikában", de Miskolcon nem ígérgettek, hanem egy megállapodást írtak alá a jövőbeni teendőkről. "Azt még mi, falusiak is tudjuk, hogy sikeres nagyvárosok nélkül nem lesz sikeres a magyar vidék" - tette hozzá.

Orbán megígérte, hogy a mostani ciklus végéig minden határig eljutnak az autópályák.

Nem csökkentett műszaki tartalom, meg hókuszpókusz, hanem autópályáknak kell az országhatárig elmenni.

Az intermodális csomópont ügyében "forrásharcok" zajlanak a nagyvárosok között, de Miskolcnak jók az esélyei - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy a diósgyőri barnamezős rehabilitációs javaslatot megvizsgálják.
Férfiak nyugdíjba vonulása 40 év után

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke a férfiak 40 év utáni nyugdíjazásáról kérdezte Orbán Viktort. Úgy volt először, hogy erről lehet népszavazást tartani, majd az Alkotmánybíróság mégsem engedte át. Sneider azok nehéz helyzetére hívta fel a figyelmet, akik ugyan még nem érték el az egyébként egyre emelkedő nyugdíjkorhatárt, de fizikailag már nem tudják ellátni munkájukat. Példaként említette a mentősöket, tűzoltókat, sofőröket. Rájuk most 55-60 éves kor környékén közmunka vár - mondta a politikus

Orbán Viktor azt felelte: a mostani kormány valóban nem támogatja a korai nyugdíjazást, mert az tönkretenné a magyar gazdaságot. A kérdés azonban jogos - folytatta -, hiszen senkitől sem várható el, hogy olyan munkát végezzen idősödő korában, amelyre már nem alkalmas, de az sem lenne méltányos, ha emiatt elveszítené az állását. Erre a helyzetre az egyik eszköz a közmunka, de azt - mint mondta - ő sem tartja ideálisnak.
D AS20151109025
Fotó: Kovács Tamás

Arra kell szerinte törekedni, hogy nőjenek a bérek, hogy az idősödők minél nagyobb anyagi biztonságban legyenek. Emellett az állami foglalkoztatásban életpályarendszereket kell kialakítani, hogy "fizikailag nem tökéletes állapotban is" értelmes munkát végezhessenek az érintettek - közölte a miniszterelnök. Hozzátette, szerinte ugyanilyen "életpályaszerű" szabályozásokra van szükség a magáncégek területén is. Azt azonban megismételte: olyan nyugdíjkorhatár-csökkentési politikát nem folytathatnak, amely veszélybe sodorja a már nyugdíjasok nyugdíját.

Orbán megjegyezte, a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetősége nem nyugdíj-, hanem családpolitikai lépés volt, hogy a nagymamák segíthessenek a családoknak.


http://index.hu/belfold/2015/11/09/orban_nem_gyozte_dicserni_magat_a_gyermekeheze s_elleni_harcban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nyugdíjkorhatárt, gyermekéhezésről, miniszterelnököt, alkotmánybíróság, rehabilitációját, családpolitikai, szabályozásokra, nyugdíjazásáról, nyugdíjkorhatár, rehabilitációs, miniszterelnök, életpályaszerű, megvizsgálják, folytathatnak, országhatárig, gyermekéhezés, segíthessenek, autópályáknak, megállapodást, végezhessenek, frakcióvezető, gyermekehezes, népszavazást, munkaviszony, támadásoktól, hókuszpókusz, biztonságban, forrásharcok, kormányoldal, intermodális, magyarország, megismételte, csomópontról, nyugdíjazást, csökkentési, csökkentett, gyermekéhezés elleni, gyermekszegénység ellen, azonnali kérdések, ellenzéki támadásoktól, függőben lévő, kulturális bizottság, gyermekéhezésről faggatta, dolog azért, kormányoldal múlt, úgynevezett nemzeti, fideszes Csöbör, nyomornak nincs, olyan egyedülálló, állam pénzén, szülei anyagi, idén szeptember, Dull Szabolcs, Orbán Viktor, Dúró Dóra, Csöbör Katalin, Harrach Péter KDNP-frakcióvezető, Kovács Tamás, Varga László, Diósgyőri Acélművek, Sneider Tamás, Orbán Viktort,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus...  Aki szeret, annak senki sem id...  Rögtön puha Mézes Krémes  A Mester kezének érintése  Esti kép  Ébredj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Palóc Grand Canyon  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A lelki élet nem arról szól, ....  Az Európai Unió is foglalkozik...  Alvó cica  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Beney Zsuzsa - Álom  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Ez a jó az alvásban.  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Paul David Tripp Április 24  Nehezen engedem  Facebookon kaptam Gizike bar...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Naplemente  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Ez a jó az alvásban.  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Muratáj  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Szent György nap  A világnak égető szüksége van ...  Maradék idő  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Pillangó  Esti kép  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Semmit ne higgy el  Amit átélünk,  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Muratáj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Ázzal aki csak szép  Ázzal aki csak szép  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  képre írva  Különös!  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyermekéhezés elleni, gyermekszegénység ellen, azonnali kérdések, ellenzéki támadásoktól, függőben lévő, kulturális bizottság, gyermekéhezésről faggatta, dolog azért, kormányoldal múlt, úgynevezett nemzeti, fideszes Csöbör, nyomornak nincs, olyan egyedülálló, állam pénzén, szülei anyagi, idén szeptember, városának tett, ipari park, intermodális csomópontról, ellenzéki politikus, megállapodást írtak, jövőbeni teendőkről, magyar vidék, mostani ciklus, országhatárig elmenni, intermodális csomópont, nagyvárosok között, diósgyőri barnamezős, egyébként egyre, mostani kormány, korai nyugdíjazást, magyar gazdaságot, kérdés azonban, egyik eszköz, idősödők minél, állami foglalkoztatásban, magáncégek területén, nagymamák segíthessenek, nyugdíjkorhatárt, gyermekéhezésről, miniszterelnököt, alkotmánybíróság, rehabilitációját, családpolitikai, szabályozásokra, nyugdíjazásáról, nyugdíjkorhatár, rehabilitációs, miniszterelnök, életpályaszerű, megvizsgálják, folytathatnak, országhatárig, gyermekéhezés, segíthessenek, autópályáknak, megállapodást, végezhessenek, frakcióvezető, gyermekehezes, népszavazást, munkaviszony, támadásoktól, hókuszpókusz, biztonságban, forrásharcok, kormányoldal, intermodális, magyarország, megismételte, csomópontról, nyugdíjazást, csökkentési, csökkentett, úgynevezett, helyzetétől, tönkretenné, nagyvárosok, képviselője, ígéretekről, családoknak, elveszítené, kialakítani, egyedülálló, területének, fogalmazott, függetlenül, vonulásának, megoldásnak, politikában, nyugdíjasok, országhatár, megjegyezte, tűzoltókat, mentősöket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.